Besøk og skole

Naturskolen underviser elever

Vil du lære mer om miljø og avfall? Vi tilbyr mange muligheter.

Barn og unge

Vi samarbeider med Hamar Naturskole om undervisning rundt avfallshåndtering. Vi oppfordrer alle skoler i Ringsaker, Stange, Løten og Hamar til å delta i prosjektet Miljøvokter i regi av Hamar Naturskole.

Prosjektet handler om å lære elever på 4. trinn bakgrunnen for sortering og hvordan de skal sortere i sitt klasserom, noe som er et kompetansemål i den norske lærerplanen. Elevene blir ambassadører på sin skole for å bidra til bedre sortering.

Ta kontakt med Hamar Naturskole om din skole ikke har fått invitasjon til miljøvokter-prosjektet. 

Sirkula samarbeider også med Hamar Naturskole om den årlige Mjøsrensken. hvor elver og strender rundt Mjøsa plukkes rene for søppel på våren.

Ungdomsskole og videregående skole

Vi har en jordklode med begrenset tilgang på råstoffer å lage alle ting av. Riktig håndtering og resirkulering av avfall er helt essensielt i en bærekraftig utvikling. Stikkord rundt dette er gjenbruk, redesign, forbruk, miljøgifter, nye teknologier for resirkulering, sirkulær økonomi. Ta kontakt for å lære mer om dette av oss.

PS - Sirkula samler inn kun avfall fra de private husholdningene, og ikke skoler, barnehager, sykehus e.l. som regnes som næringsavfall.

Gratis undervisningsmatriell

På miljøskolen til Loop finner du gratis undervisningsopplegg til både barnehage og elever i barneskole, ungdomsskole og videregående skole. De har både trykket matriell, filmer og oppgaver og nettsider til mange forskjellige aktiviteter. 

Gå til miljøskole.no

Foredrag og møter

Miljø og avfall er et fint tema på møter, samlinger etc. Ta kontakt om du ønsker besøk eller innspill om tema fra oss.

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?