Miljøvoktere i skolen

Naturskolen underviser elever

Blir det rødt, gult eller grønt kort i kildesortering? Mange elever på 4. trinnet i skolene er stadig i sving for å lære de andre på skolen hvordan avfallet skal sorteres.

Å sortere avfallet er superlurt for miljøet. Da kan det nemlig lages nye ting av brukte. Råstoffene i naturen varer dermed lenger, slik at dagens barn også har glede av dem i framtida.

4. trinn gir rødt, gult og grønt kort

På mange skoler i både Ringsaker, Løten, Stange og Hamar, har miljøvoktere vært i sving i vinterhalvåret for å sjekke sorteringa. Miljøvokterne går på 4. trinn, og har en ekstra opplæring i hvorfor og hvordan en skal sortere avfallet. De sjekker andre klasserom og deler ut røde, gule og grønne kort etter hvor flinke klassa er til å sortere. Flere steder blir også lærerrommet kontrollert.

Gratis for alle skoler på Hedmarken

Prosjektet Miljøvokterne kjøres av Hamar Naturskole i samarbeid med Sirkula. I 2018 deltok f. eks. 26 skoler, 38 klasser og 694 elever på Hedmarken i prosjektet. 

Det koster ikke noe for skolene å delta på prosjektet. Hamar Naturskole sender invitasjon til skolene før jul.

Er du lærer og ønsker at din skole skal være med, ta kontakt med Hamar Naturskole. De kommer til skoler i hele Sirkula-området - også Ringsaker, Stange og Løten.

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?