Priser på gjenvinningsstasjonen 2021

Gjennomsiktig restavfallssekk

Det er betaling for alt restavfall som leveres på gjenvinningsstasjonen. Her er prisene for levering på Brumunddal, Moelv, Heggvin og Stange gjenvinningsstasjon.

Hensikten med betaling for restavfall er å få mest mulig av avfallet til å bli nye ting. Ordningen er også mer rettferdig. Den som forurenser mest, betaler mest.

Det lønner seg derfor å sortere så mye som mulig før levering, slik at du får minst mulig restavfall.

OBS! I kretsløpsparken er levering etter vekt og derfor egne priser.

Priser restavfall 2021 på Stange, Brumunddal, Moelv og Heggvin

Mengde Pris  
Minstepris 60,-  
Per sekk (100 l) 60,-  
Svart/ugjennomsiktig
sekk
Kan ikke leveres  
Tillegg for sekk
beregnet til levering
av plastemballasje
hjemme
24,-  
1/4 m3 løst 150,-  
1/2 m3 løst 300,-  
1 m3 løst 600,-  

 

Priser for levering av møbler/store ting

Type Pris
To-seter 170,-
Tre-seter 250,-
Buesofa 420,-
Stol (enkel) 90,-
Recliner stol 150,-
Skumgummimadrass 70,-
Ramme- og fjærmadrass 150,-
Dobbelmadrass 290,-
Skiboks 220,-

God sortering er smart for både miljø og lommebok

Analyser vi har gjort, viser at det er mye som ikke skulle vært kastet i restavfallet. Hele 67 prosent av det som kastes synlig i gjennomsiktig sekk på gjenvinningsstasjonen, skulle vært sortert ut. I svarte sekker er det enda mer som faktisk ikke er restavfall.

Bare 33 prosent av det som kastes synlig (gjennomsiktig sekk) på gjenvinningsstasjonene, er restavfall.

For å få ned mengden restavfall, ble det i 2019 innført betaling for alt restavfall du leverer på gjenvinningsstasjonen.

Mer rettferdig for alle

Den nye ordningen blir mer rettferdig. Når vi ikke tar betalt for restavfallet på gjenvinningsstasjonene, er det alle abonnentene som betaler kostnaden for behandling av dette via renovasjonsgebyret. Ved i stedet å ta betaling for restavfall på gjenvinningsstasjonen, er det den som kaster mest restavfall der, som betaler mest. Er du flink til å sortere avfallet ditt ut av restavfallet og ta vare på miljøet, blir det billigere.

 Renovasjonsgebyr

Slutt på levering i svarte/fargede sekker

Når vi ser hva som kastes, kan vi hjelpe deg med å sortere riktig. Derfor kan du fra 2019 ikke kaste i svarte og fargede sekker på gjenvinningsstasjonen.

Når vi ser hva som er i sekkene, kan vi hjelpe deg med å sortere riktig. Slik sikrer en at ting som inneholder miljøgifter havner til riktig gjenvinning, uten fare for utslipp av gift i lufta og naturen.

Vi legger til rette for at du kan sortere om til synlig avfall på gjenvinningsstasjonen, men det beste er å gjøre sorteringsjobben før du besøker oss.

Kjøp gjennomsiktig sekker

To avfallsruller hvor ene er med gjennomsiktig sekker og andre med svarte sekker

Du kan kjøpe gjennomsiktige sekker i flere butikker. På gjenvinningsstasjonen selger vi en rull med 10 sekker for 40 kroner. 

Vær oppmerksom på at sekken til levering av plast hjemme skal brukes til nettopp det. Bruker du slik sekk til levering på gjenvinningsstasjonen, koster det nå 24,- ekstra per sekk.

Avfall fra bedrift og næring

Avfall som oppstår når en driver en bedrift er næringsavfall. Det er egne regler, mottak og priser for levering av næringsavfall. Vær oppmerksom på at alt avfall som oppstår i bedriften regnes som næringsavfall, også om bedriften er lokalisert i et privathus.

NB! Fra 1. desember 2020 trenger bedrifter kundekort for å få faktura ved levering til Sirkulas gjenvinningsstasjoner

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?