Innhold

Poser til matavfall og plast

To personer med nye sekker til plast og brune poser til matavfall i hendene

Renovatøren gir deg nye poser ved tømming om du knyter en pose på håndtaket.

Slik får du nye matavfallsposer

Brun matavfallspose knytt på håndtak på avfallsdunk

Knyt en brun matavfallspose på avfallsbeholderen, så gir renovatøren deg nye når avfallet tømmes. Du kan eventuelt henge på den utleverte, gule lappen ("Jeg trenger flere poser") om at du trenger flere poser.

Går du tom for poser før tømming, får du også nye poser på gjenvinningsstasjonen, eller kommunens servicekontor.

Nye poser er gratis. 

Nye matavfallsposer i borettslag 

Utdelingen av poser til matavfall i borettslag fortsetter som tidligere. Ta kontakt om borettslaget har spørsmål.

Tenk miljø! Bruk opp de gamle papirposene

Poser i papir til matavfall, merket Hias og våtorganisk avfallHar du liggende papirposer til matavfall som tidligere ble delt ut? Bruk de opp på matavfall til det er tomt hos deg. Det er det beste for både miljøet og renovasjonsgebyret. Papirposene kan brukes i mange år framover, da Mjøsanlegget gjør de om til kompost/gjødsel/biogass som tidligere.

Ny kurv om posen ikke passer gamle trådkurv

Liten brun kurv med brun matavfallspose iSirkula, eller rettere sagt Hias, har siden 1996 delt ut trådkurv som er tilpasset papirposene. Synes du plastposene er vanskelig å feste i denne, kan du få en ny, mer tilpasset kurv til matavfall på gjenvinningsstasjonen.

 

 

Slik får du nye sekker til plastemballasje

Vanlig handlepose knytt på håndtak til avfallsdunk

Du får nye sekker til plastemballasje ved å knyte en tom, vanlig bærepose av plast (bruk en pose fra dagligvarebutikk eller en annen bærepose av plast) på avfallsbeholderen  på tømmedag for plastemballasje- og glass-/metallemballasje. Renovatør deler ut nye sekker til deg når avfallet tømmes. Husk å fjerne posen fra beholder etter utdeling.

Du får også nye sekker som før på gjenvinningsstasjonen og kommunenes servicekontor.

OBS! Ikke bruk plastsekken til annet enn levering av plast hjemme. Bruker du den til levering av restavfall på gjenvinningsstasjonen, koster det 20 kroner per sekk på gjenvinningsstasjonen.

Du får kjøpt gjennomsiktige sekker til annet bruk en plastlevering i flere butikker. Sirkula selger også en rull med 10 gjennomsiktige sekker for 40 kroner på gjenvinningsstasjonen.

Nye plastsekker i borettslag 

Utdelingen av sekker til plastemballasje i borettslag fortsetter som tidligere. Ta kontakt om borettslaget har spørsmål.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?