Poser til matavfall og plast

Renovatøren gir deg nye poser ved tømming om du knyter en pose på håndtaket.

Slik får du nye matavfallsposer

Brun matavfallspose knytt på håndtak på avfallsdunk

Knyt en brun matavfallspose på matavfallsdunken når du har tømming av matavfall. Renovatøren gir deg nye når matavfallet tømmes. Du kan eventuelt henge på den utleverte, gule lappen ("Jeg trenger flere poser") om at du trenger flere poser, hvis du fortsatt har denne liggende.

Går du tom for poser før tømming, får du også nye poser på gjenvinningsstasjonen, eller kommunens servicekontor.

Nye poser er gratis. 

Sjekk bunnen før bruk

Har du fått poser i sommer/høst? Sjekk at bunnen er tett før du tar den i bruk. Vi har dessverre fått et parti med matavfallsposer hvor bunnen er ødelagt. Ødelagte poser kastes i plastavfall.

Nye matavfallsposer i borettslag 

Utdelingen av poser til matavfall i borettslag fortsetter som tidligere. Ta kontakt om borettslaget har spørsmål.

Ny kurv om posen ikke passer gamle trådkurv

Liten brun kurv med brun matavfallspose iSirkula, eller rettere sagt Hias, har siden 1996 delt ut trådkurv som er tilpasset papirposene. Synes du plastposene er vanskelig å feste i den gamle, er det mulig å få ny, mer tilpasset kurv til matavfall på gjenvinningsstasjonen. Den koster 65 kroner fra 1. desember 2021.

 

 

Slik får du nye sekker til plastemballasje

Handlepose knytt på håndtaket til glass/metalldunk

Du får nye sekker til plastemballasje ved å knyte en tom, vanlig bærepose av plast på dunken til glass- og metallemballasje når du har tømmedag av plastemballasje- og glass-/metallemballasje. Renovatør deler ut nye sekker til deg når avfallet tømmes. Husk å fjerne posen fra beholder etter utdeling.

PS! En periode nå får du sekker uten skriften plastemballasje på.

Du får også nye sekker på gjenvinningsstasjonen og kommunenes servicekontor.

OBS! Ikke bruk plastsekken til annet enn levering av plast hjemme. Bruker du den til levering av restavfall på gjenvinningsstasjonen, koster det 25 kroner per sekk på gjenvinningsstasjonen.

Du får kjøpt gjennomsiktige sekker til annet bruk en plastlevering i flere butikker. Sirkula selger også en rull med 10 gjennomsiktige sekker for 50 kroner på gjenvinningsstasjonen.

Nye plastsekker i borettslag 

Utdelingen av sekker til plastemballasje i borettslag fortsetter som tidligere. Ta kontakt om borettslaget har spørsmål.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?