Sirkula vant bærekraftsprisen

To damer med innrammet pris mellom seg

Vi vant Sparebank 1 Østlandet sin første bærekraftspris på 100 000,- for satsinga vår på ombruk og Resirkula.

SpareBank 1 Østlandet ønsker å stimulere til bærekraftig nyskaping, utvikling og entreprenørskap. I den anledning har banken opprettet en egen bærekraftspris til næringslivet. Prisen på 100 000 kroner deles ut for aller første gang i år.  

Banken åpnet for nominasjoner via sine nettsider og fikk inn forslag på over 50 bedrifter fra hele Østlandet. Juryen vurderte en rekke gode kandidater og kåret Sirkula IKS som vinner av bærekraftsprisen 2022. 

Det synes vi er utrolig hyggelig, og tusen, tusen takk!

Foregangsbedrift på sirkulærøkonomi 

- Sirkula bringer gjenbruk til et nytt nivå, sier Karoline Bakka Hjertø, som er leder for juryen og også leder bærekraftsarbeidet i SpareBank 1 Østlandet. 

- Som samfunn vet vi at vi må over til en sirkulær økonomi. Det blir stadig større knapphet på råvarer, og med det stiger prisene. Første steg i omstillingen til mer sirkulærøkonomi er å ta i bruk det vi i dag anser som avfall. For i mange tilfeller er det ikke avfall, men verdifulle ting som fint kan brukes igjen, kanskje etter litt finpuss og kjærlighet. Det er viktig at flere får øynene opp for dette, og Sirkula tar dette med gjenbruk til et helt nytt nivå. Det er så inspirerende! Jeg skal forsøke å kjøpe alle julegavene mine hos Resirkula i år, sier Hjertø.   

Overrasket vinneren

Gleden hos oss var stor da bærekraftsprisen overraskende ble kunngjort som en del av et planlagt besøk hos Sirkula i Furnes ved Hamar. Lite visste vi at besøket fra banken, som handlet om sirkulærøkonomi, også skulle medføre 100 000 kroner, heder og ære.

- Først trodde jeg vi fikk et diplom, men så skjønte jeg at det kanskje kunne bety at vi fikk prisen. Dette er som juleaften! Vi jobber hardt for å gjøre gjenbruk mer populært, og det at bankens første bærekraftspris går til oss er utrolig stort, sier leder Maria Sætersdal Remøe i Resirkula.

Bredt sammensatt jury

I tillegg til Hjertø fra SpareBank 1 Østlandet har juryen for bærekraftsprisen bestått av fire representanter med god kunnskap om bærekraft;

Camilla Tysland Lillehagen fra Framtiden i våre hender, Kjersti Granaasen fra NHO, Kjell Jørgensen fra BI og Sverre Håvard Bjørnstad fra Innovasjon Norge.

De representerer bransjeorganisasjoner/næringsliv, akademia og sivilsamfunn. 

Juryens begrunnelse:

«Juryen ønsker å anerkjenne Sirkula sin satsning på gjenbruk. Resirkula-konseptet er unikt i Norge og er i dag landets største og mest moderne anlegg tilrettelagt for gjenbruk i praksis. De tar sitt samfunnsansvar på alvor og jobber for gjenbrukshandel, reparasjon og redesign. 

Det tilrettelegges samtidig for aktører som ønsker å drifte et gjenbrukskonsept og vil leve av dette. I tillegg er kretsløpsparken og Resirkula en arbeidsplass som tar sosial bærekraft på alvor ved å legge til rette for varig tilrettelagte arbeidsplasser og arbeidstrening. Samarbeid for finne gode løsninger innen gjenbruk, og dermed lettere få til et godt tilbud som kan appellere til så mange som mulig, er en sentral del av konseptet.»

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?