Skaff deg appen MiljøID eller kundekort

Mobil som vises fram med QR-kode

Skal du besøke gjenvinningsstasjonen i kretsløpsparken, trenger du appen MiljøID eller adgangskort.

Årsaken er at du ikke skal betale for bedrifters avfall. Skal du bare levere hageavfall, trenger du ikke adgangskontroll.

Her får du svar på ofte stilte spørsmål:

1. Hvorfor må jeg identifisere meg?

Som privatkunde i Ringsaker, Hamar, Stange og Løten har du gjennom det kommunale renovasjonsgebyret allerede betalt for å kunne levere alt avfall utenom restavfall i kretsløpsparken.

Bedriftskunder og privatkunder fra andre kommuner har ikke gjort dette. Derfor må vi vite hvem de er, slik at de betaler for seg – og for at du på Hedmarken ikke betaler for behandlingen av deres avfall.

Med identifisering blir det rettferdig for alle og enklere for oss å skille kundene.

2. Slik får du adgangsbevis på mobilen

Bruksanvisning per video:

Den som får tilsendt det kommunale renovasjonsgebyret/er registert som eier av eiendommen, går inn på mobilen på Google Play eller App Store og søker opp MiljøID.

Last ned og åpne appen på mobilen.

Følg instruksjonene på appen. Du blir bedt om å identifisere deg via BankID første gang du logger inn. Har du ikke BankID, får du det ved å kontakte banken din.
Appen finner så ut at du er kunde hos oss, og du får en egen QR-kode (bilde med firkantmønster). Når du kommer til kretsløpsparken, skanner du denne QR-koden på mobilen for å kjøre gjennom bommene.

Bruksanvisning til appen MiljøID med bilder 

3. Kan jeg dele appen med andre i min husstand?

Det kan du når du er innlogget i den. Dette gjøres enkelt ved å: 

  1. Velg Hjem i menyen i appen, og trykk på adressen til eiendommen du vil dele tilgang til. Du kan dele med både familiemedlemmer og eventuelle leieboere du har på samme adresse som deg. Betaler du renovasjonsgebyr for flere eneboliger, kan du velge å gi tilgang til den enkelte eiendom.
  2. Skriv inn e-postadressen til den i familien eller evt. leieboere som også bruker dine beholdere og du betaler renovasjonsgebyr for.
  3. Den du har delt tilgang med, vil motta en kode i e-posten du har oppgitt. 
  4. Deretter må den det gjelder, laste ned appen på egen mobil, logge inn med BankID, skrive inn koden som du har delt og får slik tilgang til QR-koden for din eiendom. 

Bruksanvisning til appen MiljøID med bilder 

4. Jeg blir ikke godkjent når jeg går inn i appen. Hvorfor ikke?

Da kan det være at du ikke er registrert som eier av boligen eller er mottaker av det kommunale renovasjonsgebyret for eiendommen. Da må du kontakte vedkommende og få han/henne til å dele tilgangen med deg via appen. Bor du i et borettslag eller sameie, ta kontakt med styreleder/eier. Eller oss i Sirkula.

5. Blir adgangsbevis aktuelt også på de andre gjenvinningsstasjonene?

Planen er å innføre dette på sikt også på de andre gjenvinningsstasjonene.

6. Får jeg tilgang til appen hvis jeg deler eller leier bolig?

Det kan du få. Eier av boligen/den som betaler renovasjonsgebyret for eiendommen kan gi deg tilgang gjennom å gå inn på sin egen app og gi deg tilgang der. Han/hun trenger e-posten din til dette.

Når tilgang er delt, vil du motta en kode via e-posten din. Husk å sjekke at den ikke har havnet i spam/søppelposten din.

Last ned appen, identifiser deg med BankID og skriv inn koden du har fått på e-post. Da skal du få tilgang til QR-koden for eiendommen der du bor.

Bruksanvisning til appen MiljøID med bilder  

7. Hva skjer hvis jeg ikke har med appen i kretsløpsparken?

Da får du hjelp av oss på mottaket til å laste ned appen på mobilen din, eller annen tilgang hvis du ikke har smarttelefon. 

8. Jeg har ikke smarttelefon. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med oss på e-post: post@sirkula.no eller telefon 62 54 37 00, så hjelper vi deg med å få tilgang på andre måter.

9. Hvordan fungerer adgangssystemet i praksis

Her er en film som viser hvordan du bruker QR-koden eller kundekortet i kretsløpsparken:

 

10. Fri tilgang uten adgangsbevis til ombruksbutikkene

Det er selvsagt ingen adgangskontroll til butikk- og kafèdelen Resirkula i kretsløpsparken. Innkjøringa til Resirkula ligger utenom gjenvinningsstasjonen.

Det er den første innkjøringa du kommer til fra sør, skiltet mot Resirkula og "biogass fyllestasjon". Du kan også kjøre innom butikkene på veg ut fra gjenvinningsstasjonen.

Resirkula.no

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?