Priser kretsløpsparken

Bil som kjører inn bom på ei vekt i bakken

Det er betaling for alt restavfall som leveres på gjenvinningsstasjonene.

Hensikten med betaling for restavfall er å få mest mulig av avfallet til å bli nye ting. Ordningen er også mer rettferdig. Den som forurenser mest, betaler mest.

Det lønner seg derfor å sortere så mye som mulig før levering, slik at du får minst mulig restavfall. Her finner du pakkeliste

På gjenvinningsstasjonen i den nye kretsløpsparken leveres restavfall etter vekt. Regelen om at det må leveres i gjennomsiktige sekker gjelder også her.

Priser restavfall i kretsløpsparken 2024

Mengde Pris  
Minstepris 80,-  
Per kilo 4,80  
Svart/ugjennomsiktig
sekk
Kan ikke leveres  
Tillegg for sekk
beregnet til levering
av plastemballasje
hjemme
25,-  

God sortering er smart for både miljø og lommebok

Analyser vi har gjort, viser at det er mye som ikke skulle vært kastet i restavfallet. Hele 67 prosent av det som kastes synlig i gjennomsiktig sekk på gjenvinningsstasjonen, skulle vært sortert ut. I svarte sekker er det enda mer som faktisk ikke er restavfall.

Bare 33 prosent av det som kastes synlig (gjennomsiktig sekk) på gjenvinningsstasjonene, er restavfall.

For å få ned mengden restavfall, ble det i 2019 innført betaling for alt restavfall du leverer på gjenvinningsstasjonen.

Hvorfor koster det for restavfall? 

Når vi ikke tar betalt for restavfallet på gjenvinningsstasjonene, er det alle abonnentene som betaler kostnaden for behandling av dette via renovasjonsgebyret. Ved i stedet å ta betaling for restavfall på gjenvinningsstasjonen, er det den som kaster mest restavfall der, som betaler mest. Er du flink til å sortere avfallet ditt ut av restavfallet og ta vare på miljøet, blir det billigere.

 Renovasjonsgebyr

Slutt på levering i svarte/fargede sekker

Når vi ser hva som kastes, kan vi hjelpe deg med å sortere riktig. Derfor har det fra 2019 ikke vært lov å kaste i svarte og fargede sekker på gjenvinningsstasjonen.

Når vi ser hva som er i sekkene, kan vi hjelpe deg med å sortere riktig. Slik sikrer en at ting som inneholder miljøgifter havner til riktig gjenvinning, uten fare for utslipp av gift i lufta og naturen.

Vi legger til rette for at du kan sortere om til synlig avfall på gjenvinningsstasjonen, men det beste er å gjøre sorteringsjobben før du besøker oss.

Kjøp gjennomsiktig sekker

To avfallsruller hvor ene er med gjennomsiktig sekker og andre med svarte sekker

Du kan kjøpe gjennomsiktige sekker i flere butikker. På gjenvinningsstasjonen selger vi en rull med 10 sekker for 40 kroner. 

Vær oppmerksom på at sekken til levering av plast hjemme skal brukes til nettopp det. Bruker du slik sekk til levering på gjenvinningsstasjonen, koster det nå 24,- ekstra per sekk.

Avfall fra bedrift og næring

Avfall som oppstår når en driver en bedrift er næringsavfall. Det er egne regler, mottak og priser for levering av næringsavfall. Vær oppmerksom på at alt avfall som oppstår i bedriften regnes som næringsavfall, også om bedriften er lokalisert i et privathus.

NB! Fra 1. desember 2020 trenger bedrifter kundekort for å få faktura ved levering til Sirkulas gjenvinningsstasjoner

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?