Husk å måke og strø rundt dunkene

Renovasjonsbil som tømmer søppel

For å få hentet avfallet ditt, må renovasjonsbil og sjåfør komme fram og få gjort jobben på en trygg og sikker måte. Hva er ditt og vårt ansvar?

En renovatør tømmer opp i 1100 dunker hver dag. Det er en hard jobb som blir enda hardere med snø og hålke. For å kunne gjøre denne jobben effektivt og uten fare for skade, er det viktig at det er tilrettelagt for tømming. Vi trenger din hjelp.

Dette er ditt ansvar: 

  • Sørg for god framkommelighet til avfallsdunkene
  • Det skal være brøytet for snø, og strødd godt foran og rundt dunkene, og på tilfartsveger. Vi kan ikke dra dunker i snø eller over brøytekanter. Husk også å gi brøytebilene framkommelighet ved store snøfall
  • Fjern snø og is fra topplokk
  • Vend dunken med håndtak ut mot vegen på tømmedag.
  • Sørg for at alt avfall er riktig sortert i hver dunk/plastsekk. 
  • Plasser dunkene tre meter fra veg kvelden før tømmedag. Renovatørene starter tidlig.

Hva skjer om du ikke overholder ansvaret ditt? 

Hvis du ikke har måket fram dunken, den har fryst fast eller det er uforsvarlig glatt eller ikke brøytet, blir ikke avfallet tømt. 

Vi tømmer ikke dersom det er fare for renovatørens helse og sikkerhet, fare for skade på renovasjonsbilen, fare for sikkerheten til folk som ferdes der vi kjører, eller fare for skade på privat utstyr som gjerder, privatbiler, garasjer med mer.

Tidspunkt for tømming

Vi henter avfall hele dagen, og starter fra kl. 06 på morgenen. Se når du har tømming:

Når det er store snøfall, veldig kaldt eller ekstremt glatt, kan det oppstå forsinkelser. Vi kan da hente avfallet sent på dagen, eller dagen etter. Ved større forsinkelser, varsler vi via SMS. 

Har det gått mer enn en dag ut over ordinær tømmedag uten at avfallet er tømt, og det ikke er grunn til forsinkelse, meld fra til oss. 

Takk for at du bidrar til en trygg og sikker arbeidsdag for renovatørene!

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?