Innhold

Tiltak mot koronasmitte

Avfallsbeholder for papir, matavfall, restavfall, glass- og metallemballasje og plastsekk for plast

Hjelp oss å unngå koronasmitte og  stopp i avfallsbehandlingen.

For å kunne samle inn avfall og at unngå at det hoper seg opp, er vi helt avhengig av at vårt personale ikke blir syke. Vi gjør også viktige tiltak for å unngå smitte i befolkningen. 

Her er status per nå, og hva du må gjøre:

Henting av avfall hjemme

Tømming som normalt per nå 

Enn så lenge henter vi avfall som normalt og etter tidene i tømmekalenderen.

Hva skjer om tømmedagen min endres pga. korona?

Fører sykdom til at vi må endre tømmerdagen og rutiner for mange, vil vi informere om det per sms. Følg også med her på nettsiden vår for status og endringer.

Hva må du tenke i forhold til smitte og avfallet ditt?

Filmsnutt med enkle tiltak mot smittebegrensing (norsk og enkel engelsk teksting tilgjengelig):

 • Sørg for at brukte munnbind, mat-,rest- og plastavfallet ditt er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i dunkene/plastsekken. Knyt igjen og sett fram plastsekken før tømming.
 • Pass på at ikke noe avfall havner på utsiden av dunkene/sekken. Lokket på dunkene må være helt på, slik at fugler og skadedyr ikke tiltrekkes, og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet.
 • Vask hender før du triller fram dunken, og etter at du har trillet den tilbake. Desinfiser gjerne både håndtak og lokk. 
 • Sett beholder med håndtak ut mot veg på tømmedag.
 • Har du fått utdelt poser til matavfall og/eller plastemballasje, er det lurt å desinfisere også rullen på utsiden før du tar den i bruk. Vask hendene godt etterpå.

Til dere som har felles beholder/container for avfall:

 • Vask alltid hender med såpe før du kaster avfallet
 • Pass på at mat-,rest- og plastavfallet ditt ligger helst i tette poser før du kaster det.
 • Pass på at ikke noe avfall havner på utsiden av beholderne.
 • Vi anbefaler borettslag/sameier om å ta et ekstra ansvar for å holde berøringspunkter på avfallsbeholderne rene.

Levering av avfall på gjenvinningsstasjonen

 • IKKE besøk gjenvinningsstasjonene hvis du er i isolasjon eller karantene! Oppbevar avfallet hjemme til du/dere er garantert smittefrie.

To driftsoperatører med 2 meters avstand

 • Spør gjerne de ansatte når du besøker oss, men hold minst 1 meters avstand til oss og de andre som besøker stasjonen samtidig. Pga. smitterisiko kan de ansatte ikke gi noe fysisk hjelp.
 • Mandag og lørdag er normalt dager med mye besøk. Det kan derfor være lurt å legge turen til gjenvinningsstasjonen til andre dager enn disse, og styre unna besøk rett etter åpning og før stenging.
 • Pakk bilen etter hva som leveres først og sist, så blir besøket effektivt. Pakkeliste finner du på siden til hver gjenvinningsstasjon: Kretsløpsparken - Brumunddal - Stange - Heggvin - Moelv
 • Ha god håndhygiene før og etter besøket på gjenvinningsstasjonen.

Situasjonen rundt smitte er lite forutsigbar, og vi forbereder oss på ulike utfall. Endringer kan skje fort. Følg derfor med her på nettsiden vår, og se om du får svar på det du lurer på før du eventuelt ringer oss eller sender e-post.

Hvordan tenker vi framover?

Hvis vi blir rammet av høyt sykefravær som følge av koronaepidemien, vil vi flytte ansatte mellom avdelinger for å få de viktigste oppgavene våre gjort.

Henting av mat- og restavfall første prioritet

Henting av matavfall og restavfall hjemme hos deg vil ha høyeste prioritet hos oss. Årsaken er at dette er avfallstypene som blir det første problemet i forhold til hygiene i samfunnet.

Får vi mannskapsproblemer, må du regne med at avfallet kan bli hentet på andre dager enn i kalenderen og med andre intervaller enn i dag. Det kan også være at vi må be deg levere papir, plastemballasje og glass- og metallemballasje på gjenvinningsstasjonene.

Enn så lenge kan du gjøre som normalt. Blir det endringer sender vi ut sms. Følg også med her på nettsiden vår for løpende status.

Konsekvenser gjenvinningsstasjonene

Høyt sykefravær gjør at det også kan bli endrede åpningstider og i verste fall stenging av gjenvinningsstasjonene våre. Følg med her på nettsiden vår hvor åpningstidene er oppdatert. 

Og du, ta retningslinjene fra sentrale og lokale myndigheter på alvor. Det er sammen vi gjør den mest effektive og beste jobben for at samfunnet skal komme seg gjennom pandemien best mulig.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?