Stavsberg flyttes i februar til Gålåsholmen

Bygningsmasse i kretsløpsparken

4. februar stenges gjenvinningsstasjonen på Stavsberg for godt. Den flyttes til kretsløpsparken på Gålåsholmen, og åpnes igjen 10. februar.

I dagene imellom kan man levere avfall på de andre gjenvinningsstasjonene.  Sirkula trenger dagene for å flytte utstyr og gjøre dette klart i kretsløpsparken på Gålåsholmen. 

Hvorfor stenges Stavsberg?

Siden gjenvinningsstasjonen på Stavsberg åpnet i 1995, har avfallsmengden nesten doblet seg. Plassen har blitt for liten i forhold til kravene som stilles til et moderne avfallsmottak.

Hvorfor falt valget på Gålåsholmen?

Gålåsholmen var tidligere den gamle avfallsplassen for Hamar. Gålåsholmen er et stort område som vil dekke flere behov i mange år framover.

Siden 2014 har vi hatt mottak av hageavfall der, da plassen ble for liten på Stavsberg. Sirkula skal også satse mer på ombruk og reparasjon for å få ned avfallsmengden og spare miljøet. Til denne aktiviteten trengs også arealer.

Løsningen ble en kretsløpspark som kombinerer både en gjenvinningsstasjon for levering av avfall og brukbare ting, og et ombrukssenter for kjøp av brukte, redesignede eller reparerte ting. 

Gålåsholmen ligger nært E6 med tanke på effektiv og trygg transport av avfall til og fra anlegget, og utenfor boligområder. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke ønskelig å ha denne type anlegg midt i et boligområde.

Når åpner ombruksbutikker i kretsløpsparken?

Flere ombruksaktører flytter inn i Resirkula i kretsløpsparken. Når gjenvinningsstasjonen åpnes 10. februar, tar vi imot varer de kan bruke i sin virksomhet. Selve butikkene åpner 18. april.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?