Innhold

Stavsberg flyttet i 2020 til kretsløpsparken

Bygningsmasse i kretsløpsparken

Gjenvinningsstasjonen på Stavsberg er stengt og flyttet. Du finner den i kretsløpsparken på Gålåsholmen.

Første uka i februar i 2020 flyttet vi Stavsberg gjenvinningsstasjon til kretsløpsparken på Gålåsholmen.

Åpningstider kretsløpsparken

Slik finner du kretsløpsparken

Den nye gjenvinningsstasjon i kretsløpsparken ligger på Gålåsholmen der Sirkula har hatt mottak for hageavfall siden 2014. Adressen er Arnkvernvegen 169. Vær obs på at innkjøringa til gjenvinningsstasjonen er nord for anlegget. Følg skilting.

Videobeskrivelse:

 

 

Her har du kart med veibeskrivelse som du kan skrive ut.

Hvorfor er Stavsberg stengt?

Siden gjenvinningsstasjonen på Stavsberg åpnet i 1995, har avfallsmengden nesten doblet seg. Plassen har blitt for liten i forhold til kravene som stilles til et moderne avfallsmottak.

Hvorfor falt valget på Gålåsholmen?

Gålåsholmen var tidligere den gamle avfallsplassen for Hamar (Gålås søppelfylling). Gålåsholmen er et stort område som vil dekke flere behov i mange år framover.

Siden 2014 har vi hatt mottak av hageavfall der, da plassen ble for liten på Stavsberg. Sirkula skal også satse mer på ombruk og reparasjon for å få ned avfallsmengden og spare miljøet. Til denne aktiviteten trengs også arealer.

Løsningen ble en kretsløpspark som kombinerer både en gjenvinningsstasjon for levering av avfall og brukbare ting, og et ombrukssenter for kjøp av brukte, redesignede eller reparerte ting. 

Gålåsholmen ligger nært E6 med tanke på effektiv og trygg transport av avfall til og fra anlegget, og utenfor boligområder. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke ønskelig å ha denne type anlegg midt i et boligområde.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?