Levering av EE-avfall

Stikkontakt

Elektrisk og elektronisk avfall som vi tar imot, sendes til forsvarlig gjenvinning.

NRK sendte i oktober dokumentaren «Søppelsmuglerne». I dokumentaren så en at elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) som ble levert til elbutikker ble stjålet. Det ble så transportert til Afrika for videresalg, og en så uforsvarlig behandling av dette avfallet som inneholder miljøgifter.

Stensli og Renas tar imot

Sirkula har klare krav i tillatelsen til hvordan mottak og lagring av EE-avfall skal foregå. Vi tar det imot via våre betjente luker/bygg på gjenvinningsstasjonene, som holdes låst utenom åpningstid.

EE-avfallet leveres til Stensli gjenvinning. De er en del av Renas som er ett de godkjente returselskapene i Norge for elektronisk og elektrisk avfall.

Renas behandler 62 prosent av EE-avfallet i Norge via 14 godkjente og kontrollerte anlegg over hele landet. Videre behandler de 32 prosent av det de får inn i Sverige, 4 prosent i Tyskland, 3 prosent i Kina og 0,2 prosent i Polen.

Sendes ikke til Afrika

Totalt behandles 90 prosent av det norske EE-avfallet i Europa. Kun 10 prosent sendes ut av Europa. Av dette er det ingen ting som sendes til Afrika.

Du skal derfor være trygg på at EE-avfallet som leveres til oss ikke havner på afrikanske søppeldynger med store miljøgiftutslipp slik du så i NRK-dokumentaren.

Slik behandles avfallet ditt

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?