Lag nye ting av restematerialer

Bilde av møbler som er bygget av restematerialer

Veien er kort fra verdiløs til verdifull. Ta vare på materialene istedenfor å kaste dem. Da kan du lage fine ting med historie og sjel.

Når man pusser opp blir det ofte mye materialer til overs. Enten av det man river ned eller restene av det man bygger med. I 2017 ble det levert over 7050 tonn treverk til Sirkulas gjenvinningsstasjoner. 

Mye av materialene som blir igjen etter oppussing kan man heller bruke til å lage nye ting. Av restematerialer kan du blant annet bygge krakker, bord, hyller og kasser. Det er nesten bare fantasien som setter begrensninger. 

Trenger du inspirasjon, har vi oppskrifter på flere ting man kan lage av restematerialer. Da kan materialer bli til noe verdifullt man har bruk for i stede for at det leveres på gjenvinningsstasjonen. 

Det du ikke får brukt på nytt etter oppussingen kan du levere til våre gjenvinningsstasjoner. For å unngå rot og kaos når du pusser opp kan du følge dette enkle sorteringssystemet. Se også tipsene til hvordan du kan gjøre unna leveringen på rekordtid.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?