Henting av hageavfall i Hamar by

Gras og løv leveres i uknytet sekk, mens kvister og greiner må buntes sammen før levering

Vår og høst er det mulig å bestille henting av hageavfall hjemme for de som bor i Hamar by. 30. oktober var siste hentedato i 2018.

Tilbudet gjelder de som bor i Hamar by og vil slippe å kjøre bort hageavfallet sitt selv, på vår og høst. 

Om ordningen

Det eneste du trenger å gjøre er å bestille henting, samle avfallet som beskrevet lenger ned i denne saken og sette det fram. Tjenesten koster 430 kroner pr. henting. 

Hentedager for hageavfall i 2018 er: 24. april, 15. mai, 29. mai, 12. juni, 19. juni, 28. august, 11. september, 25. september, 9. oktober og 30. oktober. 

Du kan også levere hageavfall på Gålåsholmen mottak for hageavfall eller på gjenvinningsstasjonen i Brumunddal, Stange, Moelv og Heggvin.

Pris

Tjenesten koster 430,- kroner per henting. Du kan levere inntil 2 kubikkmeter (= ca. 20 søppelsekker) per henting. Borettslag og sameier kan avtale henting av større mengder enn 2 kubikkmeter (ring 62 54 37 00).

Slik gjør du det

Bestilling skjer via skjema lenger ned på siden. Vær obs på at ordningen kun gjelder Hamar by. 

Kart som viser område hvor hageavfallshenting foregår i Hamar by

Kart over området hvor Sirkula tilbyer henting av hageavfall hjemme (se større kart)

Klargjøring for henting:

1. Løv og gras

Løv og gras samles for levering i uknyttede sekker, helst gjennomsiktige.
En enhet kan veie maks 20 kg, slik at den er håndterbar. Husk at sekken til husholdningsplast kun er beregnet til plastlevering. Ikke bruk den til hageavfallslevering.

2. Greiner og kvist

Greiner og kvister må buntes sammen.
Enkeltgreiner kan ikke være tykkere enn 10 cm, bunten ikke lengre enn 1,8 meter, og hver enhet/bunt kan veie maks 20 kg. Hver enkelt sekk eller kvistbunt kan veie maks 20 kilo, slik at de blir håndterbare.

Plassering for henting

Når henting er bestilt, og du har fått vite hentedag, skal sekker/kvistbunter settes lett synlig ved det vanlige hentepunktet for restavfall. Pass på å ikke sperre vegen for tømming av avfallsdunkene om du samtidig har tømming av dem (se tømmekalender). Sett fram avfallet kvelden før henting. 

Dersom du er nødt til å bruke fortau for framsetting, må hageavfallet ikke plasseres slik at framkommeligheten på fortau/vei reduseres. Eventuelle rester må du selv sope bort fra fortau senest dagen etter henting.

For å unngå misforståelser, er det viktig at du plasserer hageavfallet slik at det er tydelig hva som skal hentes.

Avfall som ikke inngår i ordningen

Avfall som ikke inngår i ordningen er innendørsplanter, stein, jord, oppsop og treprodukter som bygningsmaterialer, møbler og lignende.

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?