Bærekraftsrapport for 2022

Forsiden av bærekraftsrapport med renovasjonsbil som kjører på veg mot Mjøsa

Vi har lansert vår første bærekraftsrapport.

Sirkula har det siste året fått på plass en bærekraftstrategi for perioden 2022–2025, og utarbeidet et klimabudsjett. Vi har ambisjoner om å stadig forbedre våre handlinger og tiltak innen klima og miljø. Derfor har vi laget vår første bærekraftsrapport (pdf).

Bærekraftsrapporten finnes også i bladbar versjon (ikke universelt utformet).

– Sirkula har ambisiøse klima- og miljømål i styringsdokumentet fra våre eierkommuner: avfallsplanen. Bærekraftsrapporten blir et viktig verktøy i tiden framover for å følge opp disse strategiene og målsetningene. I tillegg vil den bidra med åpenhet rundt vårt arbeid til eiere, kunder og andre interessenter, sier prosjektsjef og ansvarlig for rapporten, Jorunn Thingnes.

Erstatter miljørapporten

Bærekraftsrapporten erstatter vår  miljø- og klimarapport. I miljø- og klimarapporten ble det rapportert på utslipp til ytre miljø etter krav fra Statsforvalteren i Innlandet. Dette finner du nå i vedlegget i bærekraftsrapporten (vedlegg: Gålåshol­men og Heggvin avfallsanlegg).

Det har vært viktig for oss å få på plass overordnede rammer for arbeidet fremover. Vi har derfor valgt å utarbeide rapporten i samsvar med Nordic Sustianibility Reporting Standard – NSRS Nivå 1. NSRS-malen er tilpasset Global Reporting Initiative (GRI), direktivet om ikke – finansiell rapportering (NFRD) og Task-Force on Climate-Related Disclosurses (TCFD).

Vi har fulgt malen i stor grad. Men vi har gjort noen tilpasninger etter behov.

Kontaktperson for rapporten

Portrettbilde av Jorunn Thingnes

Jorunn Thingnes

Bærekraft- og utviklingssjef

Prosjekter og utvikling

jorunn.thingnes@sirkula.no

95 90 91 21

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?